Vanhat suomalaiset linnat saavat omat postimerkit

Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 20. tammikuuta vanhoja suomalaisia linnoja esittelevän postimerkkivihkon. Vanhat linnat -postimerkkivihkossa on kuusi 1. luokan postimerkkiä, jotka kuvaavat Suomenlinnaa, Hämeen linnaa, Raaseporin linnaa, Kastelholmaa, Olavinlinnaa ja Turun linnaa. Vihkossa on kerrottu tiiviisti kunkin linnan historiasta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. OCstamp1_29510

Vanhat linnat -postimerkkivihkon suunnittelusta vastaa Erik Bruun. Hän on suurelle yleisölle tuttu suunnittelija muun muassa lukuisista aiemmista postimerkeistä, Suomen viimeisestä markkasetelisarjasta sekä suosituista luonto- ja mainosjulisteista. Vanhat linnat ovat Erik Bruunille henkilökohtaisesti puhutteleva aihe, sillä hän on asunut Suomenlinnassa 43 vuotta.

Erik Bruun on piirtänyt Suomenlinnasta neljä aiempaa postimerkkiä, jotka on julkaistu vuosina 2000 ja 2006. Hän on tehnyt lisäksi useita Suomenlinna-aiheisia julisteita. Viipurissa syntyneelle Bruunille mieluinen työ oli myös vuonna 1993 julkaistu Viipurin linnan 700-vuotispostimerkki.

Erik Bruun suunnitteli ensimmäiset postimerkkinsä 1980-luvun puolivälissä samoihin aikoihin Suomen markan seteliuudistuksen kanssa. Hänen suunnittelemiensa postimerkkien yhteismääräksi saadaan reilusti yli 50, kun Vanhat Linnat -postimerkkivihko ilmestyy. Monet Bruunin suunnittelemat postimerkit ovat luontoaiheisia, erityisesti linnut ovat hänen sydäntään lähellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s