Onnea meille!

Syksy on ollut mediaunionilaisille todellinen päätöksenteon Vuoksi. Keskusjärjestöjen solmima kasvu- ja työllisyyssopimus toteutui riittävän kattavana. Omat yhdistyksemme päättivät ylimääräisissä kokouksissaan ennakoidun mukaisesti hakea Ammattiliitto Pron jäsenyyttä ensi vuoden alusta. Onneksi olkoon – kaikille meille!

“Tupon” tuomalla kaks’kymppisellä ei kenenkään elintaso nouse. Samaa vaatimatonta luokkaa on sopimuksen tuoma jälkimmäinen korotuskin, 0,4 %. Miksi sitten tällainen sopimus syntyi, vieläpä näin laajasti? Yksi syy on varmasti tulevaisuuden uskon luominen tilanteessa, missä talouden ennustaminen on edelleen vaikeaa. Sopimus auttanee osaltaan Suomea sälyttämään luottoluokituksensa. Välittömämpiä vaikutuksia palkansaajille on valtiovallan toimenpiteillä. Työttömyyspäivärahan omavastuuaika lyhenee, eläkkeiden tasoa turvataan työeläkemaksua korottamalla. Siinä pari esimerkkiä. Tavoite on siis luoda uskoa tulevaisuuteen ja antaa aikaa sen rakentamiseen.

Alan liittojen keskinäisissä neuvotteluissa torjuttiin työnantajan TES-heikennysesityksiä. Lisäksi mm. TEAM-VKL-välisissä kirjatyöntekijöitä koskevissa neuvotteluissa edistyttiin työaikamääräyksiä koskevissa kysymyksissä. Tällä voi jatkossa olla vaikutusta erityisesti työnjohtotehtävissä toimiviin teknisiin toimihenkilöihin. Kun asia edistyy, neuvottelemme työnantajaliiton kanssa sen vaikutuksista omaan työehtosopimukseemme.

Yhdysmiehet saivat annoksen Pro-tietoutta, kun pääsimme osallistumaan noin 1600 prolaisen aktiivin kanssa ProFiilis-risteilylle lokakuun lopulla. Kontakteja solmittiin, ja opimme varmasti monta asiaa Ammattiliitto Pron käytännön toiminnasta ja resursseista. Risteilyn perään järjestetyllä yhdysmieskurssilla saimme vielä kattavan esityksen luottamusmiesten koulutuksesta. Halukkaat ja innokkaat yhdysmiehet pääsevät koulutuksen kautta kehittymään entistä kyvykkäimmiksi työelämän asiantuntijoiksi. Toivottavasti muidenkin odotukset ovat korkealla.

Faktori-lehti on pitkän taipaleensa aikana uusiutunut monta kertaa. Ensi vuodelle ulkoasu säilyy tuttuna, samoin ilmestymiskertojen määrä. Sisältöön tulee muutoksia lähinnä sen osalta, että jatkossa edunvalvonnan asiat löytyvät Pron jäsenlehdestä Ammatissa Pro.

Hyvää loppuvuotta, ensi vuonna tapaamme monella lailla uudistuneessa edunvalvontamaailmassa!

Mikko Honkanen
mikko.honkanen@mediaunioni.fi
040 5529 410

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s