Tapaturmapäivä 13.9.2013

Valtakunnallinen Tapaturmapäivä järjestetään tänä vuonna perjantaina 13. syyskuuta. Erityisteemana on työpaikkojen turvallisuustyö.

Tapaturmapäivän pääteemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys. Teemaa tuodaan esiin ”kuuluisilla viimeisillä sanoilla”, joita yleisö voi ehdottaa lisää Facebookissa. Tapaturmapäivänä lähetään webinaarina paneelikeskustelun Ennakointi työpaikalla, joka on katsottavissa myös tallenteena Tapaturmapäivä.fi-sivustolla.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Valtaosa tapaturmista sattuu kotona ja vapaa-aikana, ja näistä aiheutuu huomattavasti enemmän sairauspoissaoloja kuin työtapaturmista.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina jonakin perjantaina 13. päivä. Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus ja Suomen Kuntaliitto.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), puh. 050 591 1559, etunimi.sukunimi@tukes.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s