Parempi työ on kaikkien yhteinen tavoite

Tiina-Mari Monni
Tiina-Mari Monni

Kun työpaikoilla puhutaan kehittämisestä, liittyy se usein liiketoiminnan ja prosessien kehittämiseen, työhyvinvoinnin parantamiseen, tapaturmien ja sairauspoissaolojen vähentämiseen tai esimiesten roolin kehittämiseen. Yhteinen nimittäjä näille kehittämiskohteille on työ. Työpaikalla olemme töissä, ja sen vuoksi kokoonnumme sinne päivittäin ja saamme rahallista korvausta.

Jotta yritys pyörisi ja tuottaisi tulosta, täytyy myös työprosessien sujua. Turvallinen työympäristö on prosessin sujuvuudelle ja tuottavuudelle keskeinen tekijä. Terveellisen työolot ja sopiva kuormittuminen, niin fyysisesti kuin henkisestikin, tukevat ihmisen mahdollisuutta tehdä työnsä hyvin. Johto ja esimiehet ohjaavat työtämme sovittuun ja tavoiteltavaan suuntaan, oikeudenmukaisesti. Heidän roolinsa on keskeinen siinä, että teemme oikeita asioita ja oikein. Kokoava voima työlle ja kehittämiselle on yhteistyö. Jokaisen rooli prosessissa on tärkeä. Kaikilla on ajatuksia oman työn ja yhteisen työpaikan kehittämiseksi.

Näitä ajatuksia meillä pyöri mielessä, kun yhdessä TTK:n henkilöstön, TTK:n toimialaryhmien ja työalatoimikuntien sekä hallituksemme kanssa mietimme uutta strategiaa vuosille 2013–2017. Miten voimme parhaalla tavalla kiteyttää kaiken sen, mitä teemme ja osaamme? Miten voimme parhaiten tukea suomalaista työelämää, suomalaisia työpaikkoja ja niiden ihmisiä? Siitä syntyi visiomme Parempi työ.

Paremman työn puolesta puhuminen on keskeinen strateginen tavoitteemme. Haluamme kouluttaa, koota voimat ja verkostoitua, jotta saamme hyviä käytäntöjä leviämään työpaikoille ja luoda palveluita asiakkaidemme arkea helpottamaan.

Parempi työ syntyy meidän näkökulmastamme turvallisuutta, terveellisyyttä, yhteistyötä ja hyvää esimiestyötä kehittämällä. Parempi työ parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta. Kehittämisen perusta työpaikoilla on yhdessä tekeminen, jossa johto ja henkilöstö yhdessä rakentavat parempaa työtä.

Tuemme, kannustamme ja innostamme työpaikan toimijoita vaikuttamaan omassa roolissaan ja toimimaan yhdessä. Tuemme palveluillamme työsuojelun yhteistoimintahenkilöstön ja luottamushenkilöiden työtä heidän toimiessaan asiantuntijoina työpaikkansa kehittämisessä. Tuemme myös esimiehiä ymmärtämään vastuunsa ja velvollisuutensa sekä työyhteisön merkityksen työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamisessa.

Verkostossamme toimialaryhmät ja työalatoimikunnat seuraavat oman alansa työoloja, vaaroja, haittatekijöitä sekä työelämän muutoksia. Tämän perusteella ryhmät tuottavat tietoa ja koulutusta, joiden avulla työpaikat saavat kättä pidempää ja kuulevat hyviä käytäntöjä kehittämisensä avuksi.

Yhteinen tavoitteemme muiden suomalaisten asiantuntijoiden kanssa on yhdistää voimat kestävän, tuottavan ja uutta luovan työelämän rakentamiseksi. Kun työ sujuu, voidaan hyvin!

Kirjoittaja: Tiina-Mari Monni, kehittämispäällikkö, TTK

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s