Markus Varesvuo ensimmäisenä suomalaisena Canon-kuvaajien lähettiläsohjelmaan

Canon Ambassadors Programme -lähettiläsohjelmaan on valittu 13 uutta valokuvaajaa Euroopasta, Lähi-idästä ja Afrikasta. Mukana on ensimmäistä kertaa myös suomalainen valokuvaaja, lintukuvistaan tunnettu Markus Varesvuo.

13 uutta lähettilästä edustavat erilaisia valokuvauksen ja elokuvan muotoja: luonto- ja urheilukuvausta, mainoskuvausta, sanoma- ja aikakauslehtikuvausta, matka- ja taidekuvausta. Canon-lähettiläät tarjoavat asiantuntemustaan työpajoissa, seminaareissa ja tärkeimmissä valokuvanäyttelyissä ympäri maailman sekä antavat asiantuntijapalautetta Canonin tulevien kuvantamistuotteiden kehittämiseksi.

Varesvuo lähettiläsohjelman ensimmäinen suomalaisjäsen

Markus Varesvuo päätti ryhtyä ammattiluontokuvaajaksi vuonna 2005 työskenneltyään 25 vuotta liikealalla. Linnut ovat kiehtoneet Helsingissä syntynyttä Varesvuota jo lapsuudesta asti. Hän on saanut ansaittua mainetta laadukkaista valokuvistaan, joiden takana on usein päivien piileskely syrjäisissä paikoissa, jäätävissä lämpötiloissa, täydellistä kuvaushetkeä odottaen.

Varesvuo valokuvaa vain läntisen palearktisen alueen lintuja niiden luonnollisessa elinympäristössä ja luonnonvalossa. Hän selittää: ”Kokemuksen myötä minulle on kirkastunut, että vain muutamien satojen lintulajien kuvaamisessa riittää puuhaa koko loppuelämäni ajaksi. Pyrin löytämään tutuistakin lajeista aina uusia näkökulmia.”

Varesvuo on julkaissut Suomessa useita kirjoja. Lisäksi hän on julkaissut vuoden 2011 jälkeen kaksi kirjaa New Holland Publishers -kustantamon kanssa: ”Birds Magic Moments” (käännetty seitsemälle kielelle) ja ”Fascinating Birds”. Hän on yksi alun perin Suomessa vuonna 2011 julkaistun ”Lintukuvauksen käsikirja” -teoksen tekijöistä. Kirja julkaistaan huhtikuussa 2013 Yhdysvalloissa (Rocky Nook) ja Saksassa (dpunkt). Teoksen kaksi muuta kirjoittajaa ovat kollegat Jari Peltomäki ja Bence Máté.

Varesvuon tuorein voitto tuli äskettäin uudessa, lintukuvaajille vuosittain järjestettävässä Vogelwarte Sempach Awards –kilpailussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s