Vanhaa Keravaa, sirkuselämää ja kesiä maalla

Kirjassa Sirkusrumpalin tytär – Lapsuusmuistoja Keravalta ja Kausalan mummolastaavautuu nostalginen lapsen maailma 1940-luvun lopulta 1950-luvun puoliväliin. Vanhoissa valokuvissa näkyy vanhaa Keravan keskustaa nykyisen Kauppakaaren tienoilla ja Pellervontiellä, joka on nykyisin Hiidenkiventie. Koulukuvissa esiintyvät Keravan keskuskansakoulun opettajat ja oppilaat 1950-luvulla.

Kirjoittajan isä Valde Larimo oli töissä Keski-Uusimaan kirjapainossa ja soitti vapaa-aikanaan työväenyhdistyksen torvisoittokunnassa ja Sirkus Sariolan kesäkiertueiden orkesterissa. Valdella oli kiertueilla mukana kamera, johon tallentuivat kuvat sirkuksessa esiintyneistä taiteilijoista ja eläimistä. Ennen päiväkoteja työssäkäyvien vanhempien lapset olivat kesät maalla. Kirjan kertoja vietti kesiä mummolassa Iitin Kausalassa, johon siihen aikaan oli Keravalta neljän tunnin matka postijunalla. Maaseudulla kaupunkilaislapsi tutustui luontoon, maatalon eläimiin ja mm. tukinuittoon Kymijoella. Joskus pikkutyttö pääsi myös tädin työpaikalle Kellokosken sairaalaan.

Sinikka Larimo on 69-vuotias eläkkeellä oleva kehitysvammaistenhoitaja, joka on vuodesta 2009 lähtien asunut synnyinkaupungissaan Keravalla. Hän on kirjoittanut lastenrunoja, joista yksi on malliksi mukana myös kirjassa Sirkusrumpalin tytär.

One thought on “Vanhaa Keravaa, sirkuselämää ja kesiä maalla

  1. ”Kirja sopii kaikille, jotka ovat olleet lapsia”, kirjoitti Tuusulanjärven Viikkouutiset. Ei siis taida jäädä ketään kohderyhmän ulkopuolelle 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s