Vastaajana Marja-Terttu Rantanen, 49, Turku, toimitusjohtaja, Viestintätoimisto Telegraafi Oy

Miten olet päätynyt nykyiseen työpaikkaasi?

Olen Viestintätoimisto Telegraafin perustaja ja yrittäjä. Oma viestintäurani alkoi vuonna 2000, kun silloinen työtehtäväni kansallisessa lentoyhtiössämme ei tuntunut enää riittävän haastavalta. Halusin jotain muuta, ja siitä hetkestä alkoivat viestinnän opinnot. Ne jatkuvat yhä. Yrittäjäksi ryhdyin vuonna 2008. Telegraafissa työskentelee tällä hetkellä viisi viestinnän asiantuntijaa.

Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?
Toimitusjohtajan velvollisuuksien lisäksi vastaan osasta asiakkuuksistamme. Olen sosiaalinen, ja asiakastyö onkin työni suola. Turkulaisena toimijana juna vie minut usein Helsinkiin joko asiakkaiden tai toimittajien luo. Myös koulutustapahtumat ovat lähes poikkeuksetta Helsingissä. Suomi on hyvin Helsinki-keskeinen. Onneksi Pendolino kulkee, jos kulkee. Haasteena turkulaisilla ovat juuri Pendolinojen epävarmat aikataulut.

Oma mielenkiintoni kohdistuu tällä hetkellä sosiaaliseen mediaan ja ennen kaikkea bloggaajiin. Bloggaajasuhteiden hoitaminen on uusi, tärkeä osa-alue viestintätoimiston arjessa.

Mitä haasteita ja mahdollisuuksia näet nykypäivän työelämässä?
Heikentyneet talousnäkymät ovat päivän haaste, ne eivät voi olla vaikuttamatta yritysten arkeen. Mutta näen taantuman myös mahdollisuutena. Yritykset joutuvat puntaroimaan omia strategisia linjauksiaan ja toimenpiteitään uudessa valossa. Se parantaa kilpailukykyä seuraavina vuosina. Sellaiset yritykset ovat paremmassa asemassa, kun taantuma väistyy.

Mitä haluaisit alalla muuttaa, mitä kehittää?

Viestinnän kentällä toimii nykyään paljon erilaisia asiantuntijoita. Saman pöydän ääressä saattavat istua asiakasyrityksen lisäksi mm. viestintä-, mainos-, digi- ja mediatoimiston edustajat. Kaikki eri yrityksistä. Se on ihan arkipäivää. Asiakkaat osaavat shoppailla erilaisia asiantuntijapalveluita, eivätkä niinkään halua ostaa kaikkea yhdeltä toimijalta. Yhteiset palaverit ovat haastavia, ellei työnjako oli ihan kristallinkirkas. Toivoisin näihin tilanteisiin jatkossa reilun pelin meininkiä ja fiksuja käytäntöjä!

Kenelle haluaisit heittää seuraavat viisi kysymystä?

Haluaisin kuulla Kotivinkki-lehden toimittajan Natalia Rehbinderin ajatuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s