Raamisopimus voimaan

Vuosilomat on taas vietetty! Kesä oli erilainen ainakin säiden osalta. Toisaalta, loman tarkoitushan on akkujen lataaminen seuraavaa työjaksoa varten, ja se varmasti onnistui.

Liitollamme on kolme lomaosaketta noin 500 kilomerin välein, ja hyvällä arpaonnella olisi mahdollisuus viettää kolmen viikon lomaputki liiton lomapaikoissa, jotka kaikki ovat hyvässä kunnossa ja hienoilla paikoilla. Lomapaikan käyttäjän kannattaa muistaa, että ne ovat yhteistä omaisuuttamme, ja vuokatuloista osa menee osakkeiden kunnossapitoon. Pitääksemme vuokrat kohtuullisina kannattaa jokaisen käyttäjän huolehtia siisteydestä.

Keskusjärjestöjen neuvottelema raamisopimus tulee osaltamme voimaan 1.10.2012. Sopimuksen ensimmäinen palkankorotus jakautuu kolmeen eri osioon. Yleiskorotus korottaa henkilökohtaisia palkkoja 1,2 %. Yrityskohtainen 1,3 % lasketaan teknisten toimihenkilöiden syyskuun palkkapotin perusteella, ja erän käytöstä sovitaan paikallisesti. Jos erän käytöstä ei sovita 30.9. mennessä, maksetaan kaikille 1 % yleiskorotus 1.10.2012 alkaen. Kolmas korotus on kertaluontoinen kertaerä, joka maksetaan kaikille niille, joille on palkanmaksuvelvollisuus. Myös äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla oleville, jos töihin paluu tapahtuu 31.102013 mennessä.

Jos ja kun pääsette työpaikoillanne sopimukseen yrityskohtaisen erän maksamisesta, ylittyy raamisopimuksen sovittu 2,4 % kokonaiskorotus kymmenyksellä. Kannattaa ehdottomasti käydä neuvottelut työnantajan kanssa erän käytöstä, sillä työnantaja ei voi päättää jakoperusteista yksin, vaan siitä päätetään yhdessä.

Yleisesti ottaen työnantajiemme suhtautuminen henkilöstöedustajiin on – ikävä kyllä – heikkoa, mutta samalla kuitenkin jokaisessa työehtoneuvotteluissa yrityskohtaisen erän suuruutta halutaan lisätä. Se on hieman nurinkurista, tai sitten laskelmoidaan. Kun vastaneuvottelija ei ole sopimassa erän käytöstä, voivat työnantajat sanella erän käytön yksipuolisesti, mikä ei ole tarkoitus.

Liittohallituksen päätöksellä Mediaunionin piirien on kokoonnuttava piirikokouksiin loka-marraskuun aikana. Kokouksissa valitaan piirien esittämät hallitusedustajaehdokkaat hallintokaudelle 2013–2016. Myös piirit valitsevat liiton puheenjohtajaehdokkaita.

Mahdolliset liiton sääntömuutokset voidaan tehdä valtuuston kokouksissa, ja ainakin mahdollisten hallintokuntien kokomuutokset kannattaisi tehdä jo ennen varsinaista valtuuston järjestäytymiskokousta, jotta saataisiin oikea määrä ehdokkaita nimetyksi.

Hallitukset ja puheenjohtajat kokoontuvat syyskuun lopulla seminaariin, jossa piirikokouksiinkin tulevia asioita valmistellaan. Jäsenyhdistykset valitsevat kokouksissaan ehdokkaansa liittovaltuustoon seuraavalle toimintakaudelle.

Yhdysmieskurssit pidetään lokakuun loppupuolella kaksipäiväisinä. Ensimmäisen päivän aiheena on työhyvinvointikorttikoulutus, ja toisena päivänä keskitytään työehtosopimukseemme ja muihin ajankohtaisiin aiheisiin. Kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s