Yhteistoiminta lisää aktiivisuutta

Yhteistoimintaa on muunkinlaista, kuin kaikkien tuntema yt-neuvottelu, jota toki voidaan ja pitääkin käydä yrityksissä muussakin mielessä kuin henkilöstön vähentämistarkoituksessa. Yt-toimikunnat toimivat eri tavoin eri yrityksissä – toisissa vain edellä mainituin perustein eli kokoonnutaan silloin, kun jotain negatiivista on odotettavissa. Yhteistoimintaa käydään myös alan liittojen kesken, ja yleisimmin tai tiiviimmin silloin, kun tes-neuvotteluja käydään, sillä meillä on jokaisessa tessissä ns. ylte-tekstit, jotka ovat kaikkien työehtosopimuksissa samanlaiset. Tässä yhteistoiminnassa toimitaan yli keskusjärjestörajojen.

Yhteistoimintaa käydään myös alan ulkopuolisten liittojen kanssa, eli työttömyyskassan asiamiespiirit tekevät yhteistyötä työehtosopimusten ulkopuolella. Yhteistä tälle toiminnalle on se, että kaikki mukanaolevat liitot ovat STTK:laisia.

Hallitusseminaarin yhtenä aiheena oli liittomme osastojen yhteistoiminnan kehittäminen. Monet osastoistamme ovat niin pieniä, ettei osaston jäsentapahtumiin ole tarpeeksi osallistujia. Silloin voisi osastojen yhteistoiminnalla saada riittävästi osallistujia, jotta tapahtumien järjestäminen olisi mahdollista. Osastoissa kannattaa käydä avointa keskustelua mahdollisuuksista jopa yhdistää osastoja, joka jo jossain osastoissamme on otettukin pohdintaan.

Yhtenä vaihtoehtona on myös yhteistoiminnan tiivistäminen tai lisääminen piirien sisällä. Olisiko jossain vaiheessa mahdollista jopa piirin osastojen liittyminen yhdeksi piirin muodostamaksi osastoksi?

Pohjoinen piiri on edelläkävijä osastojen yhteistoiminnassa lähinnä pilkkijöiden ja keilaajien keskuudessa. Muunkinlaista yhteistä hauskaa kannattaa ehdottomasti tehdä. Yhtenä yhteisenä liiton tapahtumana seminaarissa esitettiin kesä- ja talvitapahtumien yhteyteen yritysesittelyjä, mitkä olisivat helpompia järjestää monen osaston yhteisvoimin.
Graafisen teollisuuden yritystenkin pitäisi lisätä voimakkaasti yhteistoimintaa niin, ettei kaikkien yritysten tarvitsisi osata kaikkea, vaan erikoistuttaisiin erilaisiin palveluihin ja yritykset yhdessä saisivat täytetyksi asiakkaiden toiveet.

Eli yhteistyötä kannattaa kehittää joka taholla.

Yhteistyöterveisin,
Pekka Teinilä

Lainattu Mediaunionin pilkkimestaruuskilpailujen ohjelmalehtisestä ja osin Pohjanmaan Faktoreiden vuosikirjasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s