5 kysymystä työelämästä. Vastaajana graafinen suunnittelija Pirkko Linkola

5 kysymystä työelämästä
Vastaajana graafinen suunnittelija Pirkko Linkola 47, Helsinki, Tmi ADD Pirkko Linkola

Miten olet päätynyt nykyisiin työtehtäviin?
Matkassa on ollut mukana paitsi hakeutumista, myös sattumaa ja hyvää onnea. Mainostoimistoputken jälkeen aloitin yrittäjänä vuonna 1996. Työtehtävät ovat matkan varrella laajentuneet ja tavat tehdä muuttuneet paljonkin.

Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?
Kaikki työpäivät ovat erilaisia ja työt vaihtelevat asiakkaiden mukaan. Töitä riittää niin graafisen suunnittelun kuin painopinnanvalmistuksen parissa.. Asiantuntijakouluttajana AELssä pyrin tuomaan esille asiakaslähtöisen näkökulman graafisessa suunnittelussa. Opiskelijat tuovat mukanaan oman työyhteisönsä näkökulman ja samalla opin itsekin uudenlaisia ongelmanratkaisuja. Vaihtelevat tehtävät pitävät mielenkiinnon yllä ja estävät rutinoitumasta.

Mitä haasteita näet nykypäivän työelämässä?
Monikanavaisen viestinnän osaaminen on vielä hiukan ohutta. Muuttuvat menetelmät ja sähköisen viestinnän lisääntyminen luovat haasteita oikeiden kohderyhmien tavoittamiseksi eri medioilla. Sähköisen viestinnän nopeus ja edullisuus saattaa olla kaksiteräinen miekka kokonaisvaltaisen markkinointiviestinnän kannalta. Työtavoissa on vielä kehittämistä siihen suuntaan, että kaikki viestinnän välineet yhdessä muodostaisivat ehjän ja toimivan kokonaisuuden.

Mitä haluaisit alalla muuttaa?
Viestinnän perussuunnitteluun pitäisi löytyä enemmän aikaa. Suunnittelu- ja tuotantoryhmän kokoaminen saman pöydän ääreen tapahtuu tiukkojen tuotantoaikataulujen vuoksi liian harvoin. Kuitenkin jatkuvasti tarvitaan uusien näkökulmien omaksumista ja soveltamista. Parhaiten siihen päästään hakemalla toteutettavat ideat yhdessä. Hyvä suunnittelu varmasti myös vähentäisi tuotantoon kuluvaa aikaa.

Kenelle haluaisit heittää seuraavat 5 kysymystä?
Haaste lähtee Jussi Sinervolle Adultsiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s